Eilne öö oli päris raske ja tundub, et tänanegi üleliia kerge ei tule. Eile läksin 23 aeg magama, kuid ärkasin 1.30 ja peale seda enam magama ei jäänudki. Täna läksin 21 aeg magama, ning ärkasin samuti veidi enne 1.30 üles. Probleemid unetusega.
Aga söögi kohapealt siis. Eile öösel ei suutnud kiusatusele vastu panna ja sõin 2-3 (ei mäletagi enam) porgandit öö jooksul ära.
Täna hommikusöögiks sõin 1 keedetud porgand, 2 munakollast koos kookosõliga. Veidi vähevõitu oli seda hommikusööki mul, aga asi seegi.
Päeva aeg olin unine ja uimane ning palusin A&A'd et nad minuga turule läheksid. Üksi ma polegi varem turul käinud ja hea, et nad minuga kaasa tulid. Oleksin seal end üksinda päris ebakindlalt ja mannetult tundnud.
Linnas olles "patustasin" veidi veiniäädikas marineeritud kurkidega, mis maitsesid väga hästi. Samuti võtsin ka turumüüjalt vastu väikese lõigu hapukurki, mille maitsemist ma kohe peale suhu pistmist kahetsema hakkasin, sest tegu oli päris vänge tükiga. Ja tavaline äädikas, mis tõenäoliselt kurkide koostisesse kuulub, ei ole just selline asi mida ma enda organismi saada tahaks.
Õhtusöögiks ostsin 2 lõhelõigukest ja mul pidid silmad pahupidi minema, kui nägin, et nende eest minult üle 5 euro sisse kasseeritakse. No ikka kirves hind küll! Aga ostsin need ära ja tegin endale õhtusöögis siis ahjulõhe sidrunimahla, roosa soola ja võitükikestega. Maitses hästi! Ja ei tekitanud niivõrd palju röhitisi, kui näiteks minu "legendaarne" keedukana.
Praegugi tekib selline vastik oksetunne peale, kui oma keedukana peale mõtlen. Mul praegugi veel külmkapis 2 pakki kanafileed, mis mul lähipäevil ära tarbida tuleb. Pean veel nuputama mis ma neist teen, aga keedukana on küll variant, mille peale ma enam ei mõtle.
Ja lõpuks jõudis ka mulle reaalsus kohale, et täielik SIBO dieedile üleminek ei pruugi mul paugupealt välja tulla. Mitmetel põhjustel, kuid enamasti seetõttu et mul puudub juhend kuidas seda kõige õigemini teha ning vajalike toiduainete kättesaadavus on piiratud. Selle asemel lõikan lihtsalt süsivesikud menüüst välja ja hakkan tasapisi liharoogade valmistamist õppima. Samuti ka köögiviljade hapendamist. Eeldatavasti mai alguses on mul võimalik saada kätte raamat, mis on minu haigusele spetsialiseerunud, kuid enne seda katsetan low-fodmapsi dieeti. Ei tohiks ka see ju halvasti mõjuda!
No comments:
Post a Comment